• Висулка от аметист
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
S-110102
Естествен Камък:
Аметист
14.00лв.

Информация

Аметистът е разновидност на кварца. Негов характерен признак е виолетова окраска, която може да варира от тъмно-пурпурна до розова. Руският писател А. И. Купин е отбелязвал, че цветовете на аметиста приличат на теменужки, разцъфващи в горите в подножието ва Либийските планини. В природата, аметисти се срещат обикновено във вид на кристали и друзи....

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

В Древен Китай, от аметист са изсичали флакони и малки кутийки. В Древна Гърция и Рим, от аметист са правели геми и печати. По-късно, аметиста е станал символ на богословските идеи и икони. В Християнската вяра, аметиста е бил камъка на апостол Матфей. В Русия са го наричали „архиерейски камък”. С аметисти са украсявали икони, олтари, кръстове и панагии. Короната на Ирина Годунова е била украсена с огромни аметисти с наситен виолетов цвят.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Аметист – камък на чистотата и непорочността. В средните векове той е бил камък на любовта. В Древен Египет, аметиста е бил символ на щастието и здравето; в Европа на искреността и чистосърдечността; в Индия на миролюбието. В древно руските ръкописи е казано, че „аметист... прогонва лошите мисли, добър разум прави и в много дела помощ дава”, „ако някой изпие настойка от този камък, това ще даде неплодни деца, а отровата ще угаси и войните от враговете ще опази и ще доведе до победа, пък и при лова на диви зверове и птици помага”.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че аметистите обладават възприимчивата енергия Ин и са способни да въздействат на чакрата Аджна. Съзерцаването на аметисти снема нервното раздразнение, предизвиква успокоение и поради тази причина е добро при борбата с безсънието. Вода, в която са били накиснати аметисти, е полезна за възстановяване на мозъчното кръвообръщение.

АСТРОЛОГИЯ

Аметиста е амулет за хората, родени под знака Близнаци. Препоръчва се също и на хората, родени под знаците Везни и Водолей. Не се препоръчва да се носи от Лъв и Козирог. Прочетете още...

 

Етикети:

Последно разгледани

Подбрани бижута