Сардоникс

Сардоникс

Вид халцедон или микрокристален кварц.  Сардониксът, известен още като сардеров оникс, е смес от сардер и оникс. Древните автори са смятали за ценни единствено образците в черно, червено и бяло – цветовете на трите проявления на Богинята.Редуване на прави бели ивици от оникс и кафяво-червени от сардер.
История и легенди:  Сардониксът се използва от хилядолетия. Тъй като се състои от различни по цвят пластове, от него са изработвали печати и камеи. Римляните обичали да резбоват върху него образите на Марс и Херкулес и вярвали, че те ще направят притежателя си безстрашен и храбър.

 В класическата епоха го носели съдиите, защото вярвали, че ще ги дари с красноречие.Много древни култури го надарявали със способността да осигурява щастлив брак, успех в съдебните дела, да привлича приятели, да облекчава болката и да защитава от инфекции и отровни ухапвания и ужилвания.

Вярвания: Осигурява щастлив брачен живот. Гони измяната, в това число и съпружеската. Предпазва от уроки. Лекува меланхолия. Носи здраве и дълголетие. Пречиства водата.

Профилактични и лечебни свойства според легендите:  наранявания от всякакъв род; има успокоително въздействие; кръвотечения; невроендокринни заболявания (има подмладяващ ефект); болки от различен характер (колики).

Таг: Sardonyx, гердан от сардоникс, висулка от сардоникс, гривна от сардоникс, пръстен от сардоникс, обици от сардоникс

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook