Гердан от перли

24.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-2204
Минерал:
Перли
Когато в мантийната плоскост на мекотелото попадне песъчинка или друг страничен предмет, на неговата повърхност може да започнат да се отлагат пластинки аргонит, състоящ се от карбонат на калция. Така започва да расте бисера. Руският поет И. А. Бунин поетично е описал този процес: „Мил ми е бисера, чист морски дар! В лоното на океана, в раковина тясна, расте той самотно, като цветче безвестен...”. До размер на грахово зърно, бисера расте и се увеличава за 12 години. Минералните пластинки се скрепват с помощта на органичното вещество конхиолин. Неговото изменение с течение на времето става причина за „стареенето” на бисера, довеждащо до загуба на неговия блясък.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Перлата е известна още от дълбока древност. Тя се споменава още в древноиндийския епос „Ригведа” и във Ветхия Завет на Библията (в частност, текстовете на цар Соломон). Преди две хиляди години преди нашата ера, китайците са плащали данъци за бисерите. В персийската галерия на Лувъра се съхранява много древно състоящо се от три наниза бисерно колие. Бисерите са били известни на инките и на другите племена от Южна Америка. МАГИЧЕСКИ СВОЙСТВА Счита се, че съзерцанието на перла успокоява психиката, носи душевно равновесие и умиротворение. В Китай, бисера е бил смятан за елексир на младостта, плодородието и магическата сила, в Монголия – за символ на властта и за индикатор за отрови в чаши с вино. В Европа перлите са били асоциирани с дълговечност, а в Индия, те са били символ на брака, процъфтяването и благополучието.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

За лечебното действие на бисерите се споменава в знаменития „Канон” на Авицена и в трудовете на древните арабски медици. Съществува мнение, че изделия от перли помагат при заболявания на бъбреците, черния дроб, храносмилателната система и влияят благотворно на организма на човек при хипертония. Не случайно в знаменития паметник на тибетската медицина „Чжуд-ши” се посочва, че бисерите помагат при нервни разстройства, загуба на памет и нервна слабост.

АСТРОЛОГИЯ

Благодарение на своя мек, приглушен блясък, бисера се смята за камък на Луната. Прочетете още...  


Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |